Esper-hankkeessa aloitti lokakuussa koulutussuunnittelija Niina Hyöppinen. Niina on toiminut aikaisemmin apulaisosastonhoitajana valvontayksikössä ja teho-osastolla.

IMG 1906

Niinan tehtävä koulutussuunnittelijana on käynnistää rakenteilla olevan simulaatio- ja koulutuskeskuksen toiminta sekä laatia Essotelle koulutussuunnitelma liittyen koulutuskeskuksen toimintaan.
"Tämä homma koostuu mm. fyysisten koulutustilojen 'rakentamisesta' ja 'sisustamisesta' käyttövalmiiksi, koulutustilan toimintamallin suunnittelusta, harjoituslaitteiston ja -välineistön suunnittelusta, koulutustarpeiden kartoituksesta, koulutuskalenterin suunnittelusta, yhteistyöverkon suunnittelusta ja luomisesta sidosryhmien, kuten oppilaitoisten, kanssa", Niina listaa.

IMG 1922 

IMG 1919
Niina tutustutettiin simulaatiotilojen tämän hetkiseen tilanteeseen jo ensimmäisen viikon aikana.

Haasteellisimmaksi osaksi tehtävää Niina mainitsee oikeiden henkilöiden löytämisen asioiden selvittelyä ja suunnittelua varten.

Niinalta kysyttiin odotuksia tehtävään ryhtyessä ja vastauksena saatiin seuraavaa: "Odotan mielenkiintoista ja haastavaa työtä, jossa pystyn hyödyntämään omaa koulutusta sekä kouluttajakokemustani ja oppimaan itse paljon uutta."

Kuuma 15

Simulaatiokeskus sijaitsee Kuuman sairaalan laajennusosan toisessa kerroksessa ja valmistuu yhtä aikaa muun rakennuksen kanssa. Toiminnan aloitusta on suunniteltu elokuulle 2019.

"Tavoitteena on saada Essotelaisille yhteinen koulutustila, jossa voidaan turvallisesti treenata ammatissa tarvittavia taitoja", on Niinan tiivistys tilojen eteenpäin viemisestä.

 

Mari 1Mari Hytönen, hankesihteeri