Essotelaiset tutustuivat 11.9. Uuteen lastensairaalaan Helsingissä. Sairaala on valmistunut keväällä ja ensimmäiset asiakkaat ja potilaat tulevat taloon ensi viikolla. Lastensairaalan tarina on Suomessa ainutlaatuinen, sillä sairaalan rakentamisesta tuli Uuden Lastensairaalan tukisäätiön kautta koko Suomen hanke.

IMG 2214

Haimme oppia myös siihen, miten tulevan Perhetalon ja Kuuman sairaalan muutot ja tilojen käyttöönotot tulee tehdä. Käsitys muuttokoordinaattoreiden tarpeellisuudesta vahvistui entisestään.

Vierailumme isäntänä toimi toiminallisesta suunnittelusta vastaava, mikkeliläislähtöinen LKT, dosentti Pekka Lahdenne. Saimme nähdä uudet, viihtyisät tilat mutta ennen kaikkea kiinnostuksemme oli kuulla uudenlaisista toimintatavoista. Kiinnostava uusi toimintatapa on esimerkiksi se, miten jokainen lapsi saa ilmoittautuessaan oman eläinhahmon, joka seuraa lasta läpi koko hoitoprosessin ja jonka avulla lapsi ja perhe voivat nähdä miten hoito etenee. Osastopotilailla on käytössä sähköinen monipalvelujärjestelmä, joka mahdollistaa kommunikaation sairaalan ja kodin välillä.

IMG 2211

Uudessa lastensairaalassa on monia mielenkiintoisia tutkimusaiheita lapsille. Sisääntuloaulassa on interaktiivinen mediaseinä ja suuri meriakvaario. Päivystyksen yhteydessä olevassa leikkitilassa on Petri Eskelisen periskooppiteos. Siinä lapsi voi avata eri luukkuja ja tutkia, mitä jännää luukusta näkyy.

IMG 2260

Taideteosten rahoituksesta on vastannut kaksi eri säätiötä.

Uuden lastensairaalan tavoite on antaa maailman parasta hoitoa lapsille ja perheille. Sairaalassa hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta ja se on myös pääkaupunkiseudun erikoissairaanhoidon lastensairaala.


Pirjo 1Pirjo Syväoja, hankejohtaja