Kulku päivystykseen muuttuu Mikkelin keskussairaalalla maanantaista 3.9. lähtien. Taksilla tai omilla kyydeillä päivystykseen tulevat otetaan sisään ympäri vuorokauden ainoastaan keskussairaalan etupihan B-sisäänkäynnin kautta Porrassalmenkadun puolelta.

Rakennustyömaa valtaa Pirttiniemenkadun puoleisen päivystyksen pihatilan, jonka johdosta sinne mahtuvat ainoastaan ambulanssit ainakin vuoden loppuun saakka. Jalankulku päivystykseen onnistuu edelleen Pirttiniemenkadun ja Sairaalaparkin suunnasta vaneritunnelia pitkin.

– Rakennamme päivystyksen edustalla kulkusiltoja Kuuman sairaalan ja Perhetalon välille. Päivystyksen pihan ahtauden vuoksi meidän on turvattava hälytysajoneuvojen pääsy päivystykseen ja siksi kaikki muu liikenne ohjataan Porrassalmenkadun puoleiselle sisäpihalle. Pahoittelen tilannetta, mutta vuoden lopussa tämä päivystykseen kulku normalisoituu. On suurenmoista, että jo ensivuoden toukokuussa suuret rakennuskohteet, Kuuma sairaala ja Perhetalo valmistuvat ja elämä sairaalan pohjoispäädyssä rauhoittuu. Toivon asiakkailta ja henkilöstöltä kärsivällisyyttä, sanoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Tunnelityömaat valtaavat päivystyksen pihan.

Porrassalmenkadun sisäpihan B-sisäänkäynniltä löytyvät taksi- ja saattoliikenteen avuksi tarvittavat pyörätuolit, paarit ym. sekä tarvittaessa avustava henkilökunta. Vaneritunnelin päästä Pirttiniemenkadun puolelta näitä palveluja ei löydy.

– Mikäli itse ei koe jaksavansa kävellä päivystykseen, on ainoa reitti B-sisäänkäynnin kautta, Syväoja painottaa.

Sairaalan pääsisäänkäynti aukeaa syksyn aikana, kun vastaanottoalueen osaremontti valmistuu.

Tällä hetkellä taksi- ja saattoliikenteellä on lupa ajaa Pirttiniemenkadulta päivystyksen sisäpihalle klo 19 – 07 välisenä aikana, kun muut sisäänkäynnit ovat suljettuja. Tämä liikenne siis loppuu 3.9.

Lataa tästä tulostettava kartta: kulku paivystykseen 03092018

Lisätietoja

Kati Korhonen
Hankekoordinaattori
ESPER-hanke, Essote
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 351 2861

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 359 6749